Eerste Colombiaanse drone tentoongesteld

De eerste onbemande vliegtuig volledig ontwikkeld met behulp van Colombiaanse technologie is tentoongesteld op Expodefensa in Bogotá.

Van 29-31 oktober was er op Expodefensa, een internationale beurs van veiligheid en defensie, de eerste drone van Colombiaanse makelij te bezichtigen. Het apparaat, genaamd Iris, was een van de grootste bezienswaardigheden van de vierde editie van Expodefensa.

Het prototype heeft een bereik van 150 kilometer en kan een capaciteit van 100 kilogram vervoeren. De 22 meter lange drone kan acht uur vliegen op een hoogte van 5 kilometer en is ontwikkeld door de staat gecontroleerde Corporación de la Industria Aeronautica Colombiana SA (CIAC).

De eerste op afstand bestuurde vliegtuig gebouwd in Colombia is tot dusver gebruikt om toezicht te houden op pijpleidingen en deze te beschermen.

De eerste op afstand bestuurde vliegtuig gebouwd in Colombia is tot dusver gebruikt ter waakzaamheid en bescherming van pijpleidingen en andere infrastructuur in Colombia. De Drone wordt ook aangepast voor militaire acties.