Eerste internationale smaragden symposium in Bogotá

De Colombiaanse smaragden federatie (Fedesmeraldas) is gastheer van de eerste internationale smaragden symposium. Het evenement, dat gehouden wordt in Bogotá, zal ingaan op de uitdagingen en kansen voor de smaragd-industrie, met inbegrip van resource management, productie, behandelingen, certificering, nomenclatuur, technologie en consumenten branding.

Het is de eerste keer dat de smaragden producerende landen bij elkaar komen op een internationale bijeenkomst en op zo’n hoog niveau allerlei kwesties met betrekking tot de smaragd bespreken.

Het evenement wordt ondersteund door alle smaragden gerelateerde instanties van Colombia, evenals het ministerie van Mijnbouw en Energie. Delegaties van de regeringen en de particuliere sector van Zambia, Afghanistan en Brazilië, alsmede de internationale handelsorganisaties als de ICA, AGTA CIBJO, GIA en IBGM zijn aanwezig op dit symposium.

De smaragden uit Colombia zijn beroemd om hun mooie kleur en kent de grootste productie van smaragden ter wereld. De mooiste smaragden worden gevonden in Colombia en niet voor niets hebben de meest waardevolle smaragden vaak de benaming ‘Colombia Green’.

Het symposium vindt plaats van 13-15 oktober.