Eerste lading Colombiaanse avocado’s naar China verscheept

Op 28 mei vertrok de eerste container Colombiaanse avocado’s uit de haven van Buenaventura naar China. Deze lading is van Mr. Avocado, een bedrijf dat een belangrijke rol heeft gespeeld bij het verkrijgen van toegang voor Colombiaanse avocado’s tot de Chinese markt.

“Deze lading zal naar verwachting op 29 juni in de haven van Shanghai aankomen en de avocado’s zullen begin juli beschikbaar zijn voor de Chinese consument”, zegt Liu Mosu, directeur van het bedrijf.

“Het is op dit moment nog niet eenvoudig om de prijs in te schatten. We moeten wachten tot de zending aankomt en de prijs bepalen op basis van de kwaliteit en de marktomstandigheden op dat moment. Als de marktfeedback aan onze verwachtingen voldoet, zullen we ook het importvolume in de latere periode verhogen”, aldus Mosu.

De voordelen van de geïmporteerde avocado’s uit Columbia is dat het een gat vult in een periode dat Chili geen kwalitatief goede avocado’s kan leveren, terwijl avocado’s uit Peru nog maar net op de markt komen en daardoor hun aanbod onvoldoende is. Er is dus een periode dat er een tekort is aan geïmporteerde avocado’s op de markt. Het product uit Colombia kan dit markttekort effectief opvullen”, zegt de directeur van het bedrijf Mr. Avocado.

De vraag naar avocado’s in China groeit razendsnel. Door het enorme marktpotentieel van China zijn alle grote avocadoproducenten actief op zoek naar markttoegang. De vestiging van Mr. Avocado heeft niet alleen geholpen om de avocado naar China te exporteren, maar heeft ook een actieve rol gespeeld bij het waarborgen van de kwaliteit”.

Bron :
Foto:Thomas Wilken