Egan Bernal gehavend na massale valpartij in Ronde van Hongarije

De Colombiaanse wielrenner Egan Bernal is deze woensdag bij zijn terugkeer op de weg betrokken bij een zware val tijdens de eerste etappe van de Ronde van Hongarije, waar de wielrenner uit Zipaquira terugkeerde op het toneel na zijn aanwezigheid in de Ronde van Romandië.

Een kilometer voor het bereiken van de finish vond het enorme ongeval plaats, waarvan Egan als een van de eersten naar de grond ging, aangereden door een andere renner in het peloton en een van de meest getroffen fietsers.

De Colombiaan lag een tijdje op de weg voordat hij op de been kwam. Na medische assistentie kon hij de rit uitrijden, maar het is nog onzeker of hij donderdag weer op de fiets stapt.

“Het is een zware finish op de openingsdag van de Ronde van Hongarije, met Egan Bernal en Lucas Plapp die voor de laatste kilometer in een enorme valpartij terechtkwamen. We zullen een volledige update doen uitbrengen, met Egan nu gelukkig aan de andere kant van de lijn”, meldde Ineos op hun sociale media.

Dylan Groenewegen (Jayco-AlUla) heeft de openingsrit in de 44e editie van de Ronde van Hongarije naar zijn hand gezet. De Nederlanders was nipt sneller dan Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) en Caleb Ewan (Lotto-Dstny). De beste Colombiaan van de dag was Álvaro Hodeg, die door de valpartij heen reed en als zesde eindigde.

Bron :
Foto:Ineos Twitter