ELN-rebellen zeggen alle gijzelaars te hebben bevrijd volgens afspraak met regering

De rebellen van het Colombiaanse Nationale Bevrijdingsleger (ELN) hebben vrijdag gezegd dat ze alle gijzelaars hebben bevrijd in het kader van een overeenkomst met de regering van het land om een einde te maken aan ontvoeringen voor losgeld.

“Het Centrale Commando heeft de bevrijding bevolen van alle mensen die voor economische doeleinden worden vastgehouden, alle eenheden van het ELN zijn gecontroleerd en het bevel is volledig opgevolgd,” zei het ELN in een verklaring op haar website.

Minister van Defensie Ivan Velasquez had in december gezegd dat er 38 mensen werden vastgehouden door het ELN, maar stelde dat aantal in januari bij tot 26.

De twee partijen kwamen begin februari overeen om een bilateraal staakt-het-vuren te verlengen en de rebellen verbonden zich ertoe om een einde te maken aan een langlopende praktijk van ontvoeringen voor losgeld.
De regering en het ELN zeiden maandag dat ze een vergadering hielden na moeilijkheden bij de besprekingen en dat ze de onderhandelingen in april zullen voortzetten.

Bron :
Foto:semana.com