‘F1 voert gesprekken met Colombia over mogelijke Grand Prix’

De Formule 1 probeert een Grand Prix in Colombia te krijgen. Stefano Domenicali zou na de Mexicaanse GP naar Colombia zijn gevlogen voor een verkennend gesprek, meldt Telegraaf-verslaggever Erik van Haren.

De afgelopen jaren is de F1 druk bezig geweest met het uitbreiden van hun kalender met verschillende nieuwe Grands Prix. Locaties als Saoedi-Arabië, Qatar en Miami stonden al op de kalender, maar daar blijft het niet bij. De F1 blijft zich verdiepen in nieuwe locaties en ook landen blijven zich massaal aanmelden.

Eerder onthulde Jaime Pumarejo, de burgemeester van Barranquilla, dat een team hard werkt om F1 naar de Colombiaanse stad te halen. Het raceweekend mag het land of de stad niets kosten, maar moet banen, toerisme en erkenning opleveren. Het wil het idee de komende tijd verder uitwerken, waarna het in 2024 of 2025 de eerste race hoopt te houden.

Van Haren meldt nu op zijn Twitter-account dat Stefano Domenicali na de Mexicaanse GP is doorgevlogen naar Colombia. Daar zouden verkennende gesprekken hebben plaatsgevonden over een toekomstige race. Er is nog niets concreet. Ook Zuid-Afrika zou nog steeds graag een GP hosten. De gesprekken over een mogelijk raceweekend in 2024 zijn nog gaande.

“F1-president Stefano Domenicali vloog na de Grand Prix van Mexico op verzoek door naar Colombia, voor een oriënterend gesprek over een mogelijke, toekomstige race daar. Nog niet concreet.”

Bron :
Foto:Guy from Pixabay