Falcao scoort bij rentree in basis

Radamel Falcao heeft zondag zijn rentree in de basiself van AS Monaco opgeluisterd met de winnende treffer tegen Arsenal. De Colombiaan tekende voor de enige goal in het laatste duel in de strijd om de Emirates Cup: 1-0.
In de 36e minuut kon de spits, die zaterdag na ruim zeven maanden voor het eerst weer in actie kwam, vrij inkoppen na een vrije trap van Joāo Moutinho.
Falcao scheurde eind januari een kruisband van zijn linkerknie en moest daardoor ook verstek laten gaan op het WK in Brazilië. Zaterdag mocht hij al twintig minuten invallen tegen Valencia (2-2).
Door de zege op gastheer Arsenal besluiten de 28-jarige aanvaller en Monaco het toernooi in Londen als derde met zeven punten. De ‘Gunners’ verzamelden één punt meer en werden tweede in eigen huis.
Valencia was eerder op zondag dankzij doelpunten van Jose Gaya, Pablo Piatti en Andres Guardado met 3-1 te sterk voor Benfica en kroonde zich met negen punten tot winnaar in het Emirates Stadium.
De Portugezen kwamen door de openingstreffer van Derley op een eindtotaal van twee punten (elke goal leverde ook een punt op) en eindigden daardoor als vierde en laatste.