FARC-dissidenten kondigen staakt-het-vuren aan tijdens kerst

In een video die vermoedelijk in de regio Magdalena Medio is opgenomen en via sociale netwerken is verspreid, hebben de dissidenten van de voormalige FARC-guerrilla een eenzijdig staakt-het-vuren afgekondigd.

Dit bericht is gedaan voorafgaand aan de viering van Kerstmis, en zal volgens de woordvoerder van deze gewapende groepering duren tot 7 januari 2023.

“Wij willen de bevolking van Norte Santander, het zuiden van Bolivar, het noordoosten van Antioquia en Magdalena Medio, onze eenzijdige wil meedelen om een staakt-het-vuren af te kondigen tegen de militaire en politietroepen in onze operatiegebieden vanaf 06:00 uur op 24 december van dit jaar,” zeggen zij in de video.

In dezelfde boodschap verklaren zij tevens dat zij zich het recht voorbehouden de regio te verdedigen tegen andere in Colombia aanwezige gewapende actoren.

Tot slot roepen zij op tot vooruitgang in de dialoog met de regering van president Gustavo Petro en dat “zij een lezing moeten maken van het historische moment dat het land doormaakt en moeten ophouden elkaar als broeders te vermoorden”.

Bron :
Foto:Albeiro Lopera