FARC-dissidenten stellen voor om vredesonderhandelingen in Noorwegen te houden

Het voorstel aan de nationale regering werd gedaan door alias Andrey, commandant van het 33e front

De dissidenten van de FARC onder leiding van ‘Iván Mordisco ‘ stellen de regering voor om de vredesonderhandelingen in Noorwegen te houden, als blijk van dankbaarheid voor de steun voor vrede in Colombia.

Het verzoek werd gedaan vanuit het Rode Huis in de Sabanas del Yarí in Caquetá, door Carlos Eduardo García, alias “Andrey”, die een van de leiders is in de vredesbesprekingen met de nationale regering en commandant van het 33e front van het Magdalena Medio-blok.

In de Sabanas del Yarí werd de top van commandanten van deze dissidente factie, Estado Mayor Central genaamd, gehouden om de mensen te bepalen die hen aan tafel met de regering zullen vertegenwoordigen en om te vragen dat de gemeenschappen het middelpunt van de gesprekken zouden zijn.

Precies vandaag zullen de gemeenschappen van 16 departementen van het land, samen meer dan 5.000 mensen die zijn aangekomen bij het Rode Huis in de Sabanas del Yarí, zowel de dissidenten als de regering vragen om hen actief te betrekken bij de gesprekken aan de onderhandelingstafel.

Bron :
Foto:Cristina Navarro