FARC loost weer olie in de natuur

Rebellen van Front 48 van het Zuidelijke Blok van de FARC hebben vlakbij het dorpje Puerto Asis in het departement Putumayo acht olietankwagens tegengehouden en de chauffeurs gedwongen om de ruwe olie uit hun tankwagens leeg te laten lopen.

Het leger zei dat gewapende opstandelingen in burgerkleding dwongen om drie van de acht vrachtwagens hun olie in de open natuur te lozen. De militaire autoriteiten proberen op dit moment het gebied te betreden voor de hulpdiensten. De vrachtwagens transporteerden olie in opdracht van het bedrijf Transdep.

De Farc-rebellen hebben eerder deze week negentien tankwagens in het zuidwesten van Colombia aangehouden en de chauffeurs gedwongen om zo’n 740.000 liter ruwe aardolie rer plekke te lozen.

image_content_23603521_20150611110120

Ongeveer 90 kilometer van Puerto Asis bevestigden de autoriteiten dat er een bomaanslag is gepleegd op een politiebureau in het dorpje El Tigre. Er was aanzienlijk veel schade aan het politiebureau, maar er waren geen slachtoffers gevallen. De aanslag werd toegeschreven aan Front 48 van het Zuidelijk Blok van de rebellenbeweging FARC.