Farc nodigt Miss Universe uit voor vredesgesprekken Colombia

De Colombiaanse rebellenbeweging Farc heeft vrijdag Miss Universe 2014, de Colombiaanse Paulina Vega, uitgenodigd om haar vertegenwoordigers te ontmoeten in Havana om haar in te lichten over de “vooruitgang” in de vredesbesprekingen met de Colombiaanse regering.

De 22-jarige miss liet in een interview optekenen dat ze bereid is naar Havana te gaan opdat daar een akkoord voor vrede zou kunnen bereikt worden. Het interne Colombiaanse conflict waarin communistische rebellen, extreemrechtse paramilitaire groepen en bendes betrokken zijn, heeft de laatste vijf jaar al aan 220.000 mensen het leven gekost.

De Farc-rebellen zijn blij met het voorstel van Paulina Vega om naar Havana te komen. “We nodigen haar uit om haar bezoek concreet te maken om zich te informeren over het verloop van de onderhandelingen, de geboekte vooruitgang en de grote bijdrage van zij die vrede willen”, schrijven de rebellen in een brief aan Vega. De vredesgesprekken lopen al sinds november 2012. Op drie van zes agendapunten is al een akkoord bereikt. (Bron: nieuwsblad.be)