Fernando Gaviria derde in de zesde etappe van de Tour de France

De Colombiaanse wielrenner Fernando Gaviria is in de zesde etappe van de Tour de France als derde over de finish gegaan. De Nederlandse wielrenner Dylan Groenewegen pakte de overwinning. Het algemeen klassement onderging geen grote veranderingen.

Ondanks een reeks complicaties om zich te plaatsen in de sprint, was Gaviria sterk in de benen om de dag als vierde af te sluiten. Naast Groenewegen finishten de Belg Jasper Philipsen en de Eritreeër Biniam Girmay voor Gaviria. Philipsen kreeg echter een straf, waardoor Gaviria opschoof naar de derde plaats.

In het algemeen klassement was het een dag zonder tegenslagen voor de favorieten. De Sloveen Tadej Pogacar verdedigde zijn voorsprong en behield zijn verschil van 45″ op de Belg Remco Evenepoel; terwijl de Deen Jonas Vingegaard derde staat op 50″.

Egan Bernal sluit de Top 10 van het algemeen klassement af en gaat verder als de beste Colombiaanse wielrenner van de race, 3’21″ achter de renner van UAE Team Emirates.

Santiago Buitrago bleef op zijn beurt op plaats 15 in ht klassement, 4’10″ achter Pogacar; Harold Tejada staat 68e en heeft zes posities moeten opgeven, op 43’07″. Ondanks zijn podiumplek in de zesde etappe staat Fernando Gaviria op de 166e plaats in het algemeen klassement met 1H28’50″.

Bron :
Foto:caracol.com.co