Fernando Gaviria ontslagen uit ziekenhuis na coronabesmetting

Na ongeveer een maand quarantaine in de Verenigde Arabische Emiraten mag Fernando Gaviria eindelijk naar huis.

De Colombiaanse wielrenner Fernando Gaviria is donderdag ontslagen uit het ziekenhuis in de Verenigde Arabische Emiraten. De topsprinter van UAE-Team Emirates liet dat weten op zijn Instagram-account.

Gaviria zat wekenlang in quarantaine in Abu Dhabi, omdat hij besmet was geraakt met het coronavirus. Nadat de UAE Tour was stilgelegd na vijf etappes, moesten enkele renners – waaronder Gaviria – in quarantaine. De Colombiaan was een van de renners die positief testten op het coronavirus.

De topsprinter deelde zijn geluk op Instagram. “Bedankt aan alle hulpverleners die voor mij hebben gezorgd in de Emiraten voor hun uitstekende werk en toewijding. Ook aan al degenen die mij hebben gesteund tijdens deze periode van herstel. De laatste tests die ik onderging waren negatief en de dokters hebben mij ontslagen uit het ziekenhuis”, schreef de renner van UAE-Team Emirates.

Het is nog niet bekend wanneer de meervoudig ritwinnaar van de Tour en de Giro zijn rentree zal maken in het peloton. De wielerwedstrijden van de komende tijd zijn allemaal geannuleerd vanwege de coronapandemie.

Bron :
Foto:fernandogaviriarendon Instagram