Fernando Gaviria verschijnt aan de start in nieuwe Colombiaanse koers Colombia Oro y Paz

Wielrenner Fernando Gaviria begint zijn seizoen in januari in de Ronde van San Juan in Argentinië, waar hij dit jaar 2 ritten won. De tweede ronde van zijn seizoen zal hij gaan rijden in zijn thuisland Colombia.

Van 6-11 februari volgt Gaviria en zijn team Quick-Step Floors de Colombia Oro y Paz, een nieuwe koers op de UCI-kalender. “Ik kan niet onder woorden brengen hoe trots ik ben dat ik daar mag koersen in het bijzijn van mijn familie, vrienden en landgenoten. Ik reed daar al eens tijdens de nationale kampioenschappen, maar dit is een heel ander verhaal. Alleen al de gedachte eraan doet me deugd. Het is iets waar ik altijd al van droomde toen ik jong was en ik nog maar net fietste. Er is nog een aantal weken te gaan tot de start van het seizoen, maar ik ben de dagen al aan het aftellen voor deze koers in mijn thuisland.”

Fernando Gaviria was samen met Nairo Quintana en Rigoberto Uran afgelopen donderdag in Bogotá om de officiële presentatie bij te wonen van de nieuwe koers in zijn geboorteland Colombia Oro y Paz. Op dit moment is het belangrijkste evenement Vuelta a Colombia (categorie 2.2), maar Colombia Oro y Paz zal de UCI binnenkomen met een 2.1 categorie en zal daarom beschikken over de WorldTour en professionele continentale teams.