Filmfestival Cinema Colombiano 2017

Voor de derde keer organiseert Cinema Colombiano een Colombiaans filmfestival in Rotterdam. Met een frisse selectie van Colombiaanse films – waaronder twee Nederlandse premières – én live muziek. Samen met Pantropical wordt er namelijk een optreden georganiseerd van LOS PIRAÑAS: één van de meest originele Colombiaanse bands van dit moment!

Het programma:


LOS NADIE (Juan Sebastian Mesa, 2016, 84′)

Met een budget van slechts 2.000 Amerikaanse dollars won deze debuutfilm van regisseur Juan Sebastian Mesa de publieksprijs tijdens het filmfestival in Venetië van 2016. LOS NADIE /// THE NOBODIES vertelt het verhaal van een sympathieke groep punkers in Medellín. Anarchisten in een stad waar het leven hard is.PABLO & POËZIE (Leo Verheul, 2012, 50′)

Jules Deelder in Medellín! Samen met regisseur Leo Verheul vertrekt de Rotterdamse poëet naar Medellín om deel te nemen aan het internationale poëziefestival. Met Deelder zijn gedichten in het spaans en natuurlijk veel aandacht voor zijn hobbies. Leo Verheul zal zelf aanwezig zijn tijdens de filmvertoning, dus je kunt hem alles vragen wat je wilt…SIN MOVER LOS LABIOS (Carlos Osuna, 2015, 93′)

Van de regisseur van de animatiefilm GORDO, CALVO Y BAJITO (2011) komt deze curieuze zwarte komedie. Opgenomen in Bogotá, met een verhaal over ventriloquisme, kippenkoppen, verloren familierelaties en een rits aan originele scheldwoorden. Something weird yet beautiful!LOS PIRAÑAS (COL)

Met een mix van rock en traditionele Colombiaanse muziek, zoals cumbia, valllenato, champeta en afrobeat, beloven Los Pirañas een tropisch en ietwat psychedelisch geluid toe te voegen aan het festival. El ataque tropical de Bogotá!ROLANDO BRUNO (ARG)

Om het festival af te sluiten hebben we de smakelijke cumbia-muziek van ROLANDO BRUNO (Los Peyotes): “this is Full Blast Psychedelic Latino Cumbia Garage with a very Cheesy Touch of a 70’s Supermarket!”


 

Tickets kosten 9 euro in de voorverkoop. Aan de deur kost een ticket 12,50 euro.
Het festival vindt plaats bij WORM Rotterdam, aan de Boomgaardsstraat 71.
Voor meer informatie: www.cinecol.nl