Goud voor Fabián Puerta op WK baanwielrennen in Cali

Baanwielrenner Fabián Puerta heeft zaterdag bij de wereldbekerwedstijd in het Colombiaanse Cali het eerste goud binnen gehaald voor Colombia. De sprinter won het onderdeel Keirin, een discipline waarbij een groepje wielrenners sprinten, nadat de derny motor de renners op gang heeft gebracht. De wedstrijd begon gisteravond pas om 22.30 maar dat heeft de Colombiaan niet doen verhinderen. Hij ging in het velodrome ‘Alcides Nieto Patiño’ als eerste over de finish en behaalde daarmee de eerste gouden medaille voor Colombia.

“Ik ben tevreden met wat ik heb bereikt en ik moet de coaches daarvoor bedanken. Ik ben niet op mijn best, maar ik heb alles gegeven en geprobeerd om deze medaille te krijgen. We hebben al het werk dat we hebben gedaan op de baan laten zien, “waren de eerste woorden van Fabián Puerta.

“Spectaculair wat deze wielrenner heeft neergezet, we zijn blij en hebben dit verdient voor alles wat we gedaan hebben”, zegt Jhon Jaime Gonzalez, de trainen van de wielrenner.

Shane Perkins van Australië en Matthew Baranoski VS, waren respectievelijk tweede en derde in de Keirin competitie.

Nederland is ook vertegenwoordigd in Cali. Baanwielrenster Elis Ligtlee heeft zaterdag het sprinttoernooi gewonnen.
De Eerbeekse sprintster versloeg in de finale de Chinese Guo Shuang.

Op de teamsprint veroverde Ligtlee samen met Shanne Braspennincx het zilver. Ook voor de mannen was er zilver op de teamsprint bij de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen. Jeffrey Hoogland, Hugo Haak en Matthijs Büchli snelden in de finale naar 43,816.