Guerrillabeweging ELN kondigt staakt-het-vuren aan tijdens Semana Santa

De linkse guerrillabeweging ELN heeft een staakt-het-vuren aangekondigd van 14 tot 21 april. Via hun website lieten de rebellen weten tijdens Semana Santa (Goede Week) hun acties te staken.

“We zullen de offensieve operaties staken tijdens deze Semana Santa, die zal beginnen om middernacht op zondag 14 april en eindigen op zondag 21 april om middernacht.

 In de aankondiging riep de guerrilla de regering op om een staakt-het-vuren aan te gaan. “Wij herhalen ons besluit om naar vrede toe te werken, de dialoog en het overleg voort te zetten en onmiddellijk overeenstemming te bereiken over een bilateraal staakt-het-vuren, dat humanitaire hulp zal genereren voor de gemeenschappen die het zwaarst door het conflict worden getroffen.”

De vredesbesprekingen met de ELN-rebellen zijn opgeschort op bevel van president Ivan Duque. Hij stelde een eis aan de rebellen om alle gijzelaars vrij te laten en een einde te maken aan de terroristische acties, niet eerder konden de vredesbesprekingen hervat worden.

Bron :
Foto:canal1