Hangbrug Chirajara voltooid na instorting in 2018

Het bouwbedrijf Coviandes meldt dat de bouw van de nieuwe Chirajara-brug, die onderdeel is van de snelweg die de hoofdstad Bogota verbindt met Villavicencio, begin december voltooid is.

De hangbrug in Chirajara kwam in 2018 in het nieuws, nadat een deel van de brug, dat in aanbouw was, het ravijn instortte door een ontwerpfout. Hierbij kwamen negen werknemers om het leven. Volgens Coviandes werd de bouw van het traject in december afgerond, twee maanden eerder dan gepland.

Dit werk “markeert het einde van een tragisch verhaal dat eraan voorafging. We vergeten de slachtoffers van het ongelukkige incident van 2018 niet en deze brug is ook een eerbetoon aan hen. Bovendien weerspiegelt de nieuwe Chirajara de betrokkenheid van Coviandes en haar aandeelhouders, die verder gaat dan het contractuele, met de gebruikers van deze corridor, het ANI, de Eastern Plains en het land,” benadrukte de concessiehouder.

De organisatie heeft, zoals aangegeven in een brief, twee schadevergoedingen betaald aan het Nationaal Infrastructuuragentschap (ANI), omdat het de werken niet binnen de in het contract vastgelegde termijnen had opgeleverd. Ook beweerde hij een derde betaling te hebben gedaan voor de ontwerp- en bouwauditkosten.

“Coviandes heeft aandacht besteed aan de richtlijnen van ANI die gericht zijn op het bereiken van een oplossing die op korte termijn de ingebruikname van de Nieuwe Chirajara-brug en de vijf tunnels die deel uitmaken van deze verbinding mogelijk maakt”, voegde het bouwbedrijf eraan toe.

Bron :
Foto:caracol.com.co