James Rodriguez wint FIFA Puskas Award

James Rodriguez heeft vandaag op de uitreiking van de Gouden Bal in het Zwitserse Zürich de FIFA Puskas Award in de wacht gesleept, de prijs waarmee de mooiste goal van het voorbije jaar bekroond wordt.

De Colombiaanse international, die na het WK AS Monaco voor Real Madrid ruilde, werd bekroond voor zijn schitterend doelpunt in de achtste finales van het WK in Brazilië tegen Uruguay. Hij controleerde de bal met de borst, om vervolgens verschroeiend uit te halen. Zijn volley, die Rodriguez eerder ook al de titel van ‘Doelpunt van het WK’ opleverde, werd verkozen boven de doelpunten van de Nederlander Robin Van Persie (zijn zweefduik op het WK tegen Spanje) en de knappe knal van de Ierse speelster Stephanie Roche.

Op de websites fifa.com en francefootball.fr konden supporters tot 1 december hun stem uitbrengen op één van de tien genomineerde goals. Daarna werden de drie supergenomineerden bekendgemaakt, waarna opnieuw een online stemronde volgde. Die werd maandagavond afgesloten, er kwamen maar liefst 3,3 miljoen stemmen binnen. Rodriguez kreeg 42% van de stemmen, Stephanie Roche 33% en Robin Van Persie 11%.