Kamerleden bezoeken Colombia


Van 4 tot en met 10 mei 2019 brengt een delegatie van de algemene commissie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking een werkbezoek aan Colombia.

Het bezoek staat in het teken van handel, internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen en het vredesproces in Colombia. De commissie spreekt met vertegenwoordigers van (Nederlandse) bedrijven in Colombia en brengt een bezoek aan een palmolieplantage. In een gesprek met mensenrechtenverdedigers en vakbondsactivisten komt onder andere het onderwerp steenkolen aan de orde.

Vluchtelingen uit Venezuela

Ook ontmoet de commissie vertegenwoordigers van het parlement en de regering. Daarnaast wordt aandacht besteed aan migratie en de vluchtelingenproblematiek vanuit Venezuela, onder andere door een bezoek aan het zuidwesten van Colombia. Daar spreekt de commissie met Venezolaanse vluchtelingen. Het bezoek begint in de hoofdstad Bogotá. Steden als Medellín en Cartagena worden ook bezocht.

Deelnemers

De commissie brengt ieder jaar een buitenlands werkbezoek aan één of meerdere landen die relevant zijn voor het werkterrein van de commissie. De delegatie bestaat uit de leden Raymond de Roon (PVV, delegatieleider), Wybren van Haga (VVD), Anne Kuik (CDA), Mustafa Amhaouch (CDA), Achraf Bouali (D66), Isabelle Diks (GroenLinks), Mahir Alkaya (SP), Attje Kuiken (PvdA), Kees van der Staaij (SGP) en Tunahan Kuzu (DENK).

Bron :
tweedekamer.nl Foto:Jesse Kraft