Kandidaat-burgemeester betrapt met 200 kilo cocaïne

In Colombia heeft de politie een dokter, die ook kandidaat is om bij de gemeenteraadsverkiezingen verkozen te worden tot burgemeester, opgepakt omdat hij in een ziekenwagen meer dan 200 kilogram cocaïne vervoerde. Samen met hem werden nog vier andere mensen opgepakt. Dat meldt de politie.

De politie hield het voertuig tegen en vond onder een vals dak niet minder dan 214 kilo cocaïne. De ziekenwagen was op weg van het zuiden van Colombia naar de noordelijke havenstad Cartagena. De politie vond dat verdacht omdat dat een nogal ongewone weg is voor een ziekenwagen.

De verantwoordelijke van het “ziekentransport” was dokter Edgardo Figueroa, gespecialiseerd in chirurgie en actief in een gemeentelijk ziekenhuis. Hij bleek ook kandidaat voor het burgemeesterschap bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Puerto Caicedo, aldus de politie.

Verder waren nog een verpleegster, een technicus van het ziekenhuis en een zogenaamde patiënt aan boord. De politie pakte hen op. Ook de bestuurder van de ziekenwagen, die een uniform droeg, werd opgepakt. (bron: hln.be)