Kinderen Colombia één van de gelukkigste ter wereld

Dat Colombiaanse kinderen een van de meest gelukkige kinderen op de wereld zijn was al eerder vermeld op JairoBernal.com. Uit een nieuw onderzoek blijkt dat de kinderen in Colombia na Roemenië het gelukkigst zijn van de wereld.

Het project Children’s Worlds is een internationaal onderzoek dat het welzijn van kinderen heeft beoordeelt onder vijftien landen. De gegevens van dit onderzoek, uitgevoerd door een internationaal team van de Universiteit van York in Engeland, komen van 53.000 kinderen met verschillende culturele achtergronden tussen de acht en twaalf jaar.

De studie vergelijkt het welzijn van kinderen in Engeland met andere landen zoals Colombia, Spanje, Estland, Israël en Noorwegen, en omvat onder andere kwesties met betrekking tot het gezin, het onderwijs en het zelfbeeld

Ten aanzien van de mate van tevredenheid over het leven in het algemeen zijn Roemeense kinderen de gelukkigste in de wereld, gevolgd door Colombiaanse en Spaanse kinderen. Daarentegen zijn Engelse en Zuid-Koreaanse kinderen het minst gelukkig.

Het onderzoek staat in schril contrast met het nieuws uit de departementen waar het  leger en de rebellenbeweging FARC actief zijn en hierdoor een toename van vluchtelingen en angst veroorzaakt.  Het rapport vermeldt dat voor praktische (resource-based) redenen in zeven landen (Algerije, Colombia, Zuid-Afrika, Spanje, Polen, Turkije en het Verenigd Koninkrijk) de steekproef alleen is opgenomen in een deel van het land. Het onderzoek dat uitgevoerd is in Colombia was gehouden in het departement Antioquia.