Kort nieuws – maandag 18 februari 2019

Aanslag op oliepijplijn veroorzaakt milieuramp in Norte de Santander

Door een aanslag van guerrillabeweging ELN op een oliepijpleiding in het noordoosten van Colombia is er een  grote milieuramp ontstaan. De aanslag, die afgelopen week plaatsvond in de gemeente Teorama in het departement Norte de Santander, heeft geleid tot een milieuramp in en langs de Catatumbo rivier. Met ongeveer 120 mensen probeert oliemaatschappij Ecopetrol de schade te beperken en te voorkomen dat de olievlek zich verspreidt.

Aanslag met granaten op politiebureau in Arauca

Een politiebureau in de gemeente Tame in het departement Arauca, werd zaterdagmiddag aangevallen met granaten. Een granaat werd op het politiebureau gegooid terwijl een tweede granaat in de vlucht voor het gebouw viel. De tweede granaat werd door de explosievenopruimingsdienst op gecontroleerde wijze tot ontploffing gebracht. Volgens de autoriteiten zijn er geen ernstige gewonden gevallen.

Colombia en Zuid-Korea spelen vriendschappelijk duel op 26 maart

De Zuid-Koreaanse voetbalbond bevestigde via haar officiële sociale netwerken dat hun nationale team op 26 maart een vriendschappelijk duel gaat spelen tegen Colombia. Op 22 maart speelt het Colombiaans elftal tegen Japan en zal daarna doorreizen naar Seoul voor een wedstrijd tegen het Zuid-Koreaanse elftal. De twee wedstrijden in Azië wordt voor Carlos Queiroz, de nieuwe bondscoach van Colombia, zijn eerste aantreden.

V.S. verhoogt financiering drugsbestrijdingsprogramma in Colombia tot 418 miljoen dollar

De Verenigde Staten verhoogt het budget voor het drugsbestrijdingsprogramma Plan Colombia tot 418 miljoen dollar. Het budget werd verhoogt met 27 miljoen dollar en is de eerste verhoging in drie jaar. De financiering is bedoeld ter bestrijding van drugs, de tenuitvoerlegging van vredesakkoorden en de uitroeiing van de cocateelt.