Leraren protesteren in Bogotá tegen aanpassingen onderwijswet

Onderwijsbond Fecode kondigde aan dat zij vandaag Bogotá zullen “overnemen” om te protesteren tegen de aanpassingen van de onderwijswet die door de regering wordt gepromoot en die verschillende amendementen bevat die zij schadelijk achten voor zowel kinderen als opvoeders.

“We kunnen niet toestaan ​​dat het openbaar onderwijs in ons land wordt geprivatiseerd. Een land met zoveel ongelijkheid, een land met zoveel geweld waar onderwijs een van de manieren is om er op een schone manier uit te komen”, zei Cesar, een van de leraren uit El Copey.

Zoals Fecode uitlegt, is een van de meningsverschillen met de onderwijswet dat kleuterschool, crèche en overgang niet langer een vereiste zijn voor kinderen om naar school te gaan en ook het voorstel dat leraren beoordeeld moeten worden op basis van de cijfers van hun leerlingen op de cijfers die hun leerlingen halen in externe kennistoetsen.

De dag begint rond 9.00 uur (lokale tijd) met het vertrek van de marsen vanaf deze vier punten en eindigt rond 17.00 uur op de Plaza de Bolívar.

Vakbonden uit Arauca, Tolima, Bolívar, Norte de Santander, Guainía en andere delen van het land zijn al begonnen met hun mobilisatie naar Bogotá om deel te nemen aan de marsen.

“We gaan naar buiten om te marcheren voor degenen die nog onderwezen moeten worden”, citeert een slogan van de leraren van de Guainía-afdeling.

Bron :
Foto:lafm.com.co