Linda Caicedo is officieel een nieuwe speler van Real Madrid

De 18-jarige voetballer is een van de grote juwelen van het vrouwenvoetbal en zal haar eerste Europese ervaring opdoen bij het Spaanse team.

Het is officieel, Linda Caicedo is een nieuwe speler van Real Madrid. De Colombiaanse voetbalster, die onlangs 18 werd, zal haar eerste internationale ervaring op clubniveau opdoen in Bernabéu. De Spaanse club wedde op de Colombiaanse parel van het vrouwenvoetbal en won de race tegen teams als Chelsea, Arsenal en Barcelona, ​​die ook interesse hadden in de speelster uit Valle del Cauca.

De ondertekening werd door het Spaanse team in de ochtenduren van vrijdag 24 februari bevestigd met een introductie op sociale netwerken. In een video droeg de Colombiaanse voor het eerst het Real Madrid-damesshirt en poseerde ze op het sportpodium dat haar nieuwe thuis zal worden, waarmee ze de langverwachte transfer bevestigde.

Dit is een van de belangrijkste aanwinsten in de geschiedenis van het Colombiaanse vrouwenvoetbal en Linda Caicedo is de eerste Colombiaanse die speelt voor Real Madrid Femenino, een club die een korte geschiedenis heeft omdat het werd opgericht in 2020, maar die inzet om een ​​van de de sterkste damesteams van Europa in de nabije toekomst te worden.

“De 18-jarige Colombiaanse spits is een van de grote beloften van het wereldvoetbal”, aldus Real Madrid Femenino, die ook wees op de enorme ervaring die Linda Caicedo heeft ondanks haar pas 18-jarige leeftijd en herinnerde aan haar tijd in het Colombiaanse voetbal en bij het Colombiaanse nationale team.

Caicedo heeft uitgeblonken in de Colombiaanse competitie, een competitie die ze twee keer heeft gewonnen. De eerste daarvan was met América de Cali, toen ze in de finale scoorde ondanks dat ze pas 14 jaar oud was. Sinds 2020 speelt ze voor Deportivo Cali, waar ze in 2021 de titel won. Ondanks haar jeugd heeft ze uitgeblonken in het Colombiaanse nationale team en werd ze verkozen tot speler van het toernooi op de Copa America van 2022. Daarnaast speelde ze een sleutelrol op het WK U-17 in 2022, waar ze met Colombia de finale bereikte en ook de Zilveren Bal won.

Linda Caicedo zal nu uitkomen in de F League en zal verschillende Colombiaanse spelers kunnen ontmoeten, zoals Leicy Santos van Atlético Madrid, Mayra Ramírez van Levante UD, Manuela Vanegas van Real Sociedad, Ivonne Chacón en Liced Serna van Valencia, Daniela Caracas van Espanyol, Marcela Restrepo van DUX Logroño) en Gisela Robledo van Tenerife.

Bron :
Foto:Real Madrid