Loting Copa América: Colombia neemt het op tegen Argentinië

Colombia en Argentinië nemen het tegen elkaar op in groep B van de Copa América, die van 14 juni tot 7 juli wordt gehouden in Brazilië.

De loting van donderdagavond in het Braziliaanse Rio de Janeiro resulteerde in een relatief gunstige poule voor Colombia. In groep B speelt Colombia tegen zwaargewicht Argentinië en neemt het op tegen Paraguay en Qatar, dat voor de eerste keer mag deelnemen.

De Brazilianen, die het Zuid-Amerikaanse voetbaltoernooi organiseren, treffen in de groepsfase Bolivia, Venezuela en Peru. In groep C spelen Uruguay, Ecuador, Chili en Japan tegen elkaar. Laatstgenoemde is net zoals Qatar gastland in het Zuid-Amerikaanse continent. Het is de tweede keer dat de Japanners meedoen aan de Copa América en de eerste keer dat Qatar, het gastland van het WK 2022, deelneemt.

Er doen in totaal twaalf landen mee aan de Copa América, waarvan twee landen niet uit Zuid-Amerika. Voetbalbond CONMEBOL nodigt sinds 1993 iedere editie twee teams van buiten het continent uit om mee te doen, om zo aan twaalf deelnemers te komen.

Bron :
foto:FIFA