Medellín is beste stad van Latijns-Amerika om in te leven

Medellín in Colombia en Santiago de Chileense hoofdstad zijn de beste steden in Latijns-Amerika om in te leven volgens een wereldwijd onderzoek van het grote technologiebedrijf Indra.

Het onderzoek werd gehouden in 234 steden van 32 landen en aan meer dan 2000 personen werden hun meningen gevraagd over veiligheid in hun stad, reistijd tussen thuis en werk, voorzieningen gezondheidszorg, duurzaamheid, informatie- en communicatietechnologie van de overheid, en netheid van steden.

Medellín staat bovenaan de lijst als beste stad in Latijns Amerika om in te leven. Medellín scoorde van de zeven onderdelen zes boven het gemiddelde en een onderdeel gelijk aan het wereldwijde gemiddelde. De hoogste score behaalde de stad  met duurzaamheid (7.8) en de laagste op veiligheid (6.1), maar staat wel gelijk aan het wereldwijde gemiddelde. Medellín is de enige stad in Latijns Amerika die de kortste reistijd heeft tussen thuis en werk. Dit heeft de stad van de eeuwige lente te danken aan slimme managementtechnologie van verkeer en transport.

Document onderzoek Indra: encuesta-smart-cities-final-eng