Medellín ontsteekt kerstverlichting met meer dan 27 miljoen lampen

Meer dan 27 miljoen lampen, 32 duizend figuren en 810 kilometer aan lichtgevende LED slang maken deel uit van de traditionele kerstverlichting van Medellín, die door de inwoners en toeristen bewondert kan worden tot 6 januari.

De burgemeester van de stad, Federico Gutiérrez Zuluaga, en directeur van energiebedrijf EPM, Jorge Londoño De la Cuesta, huldigden vrijdag de kerstverlichting in en ontstaken het licht in de stad.

De stad heeft vier grote “lichtparken” waar de alumbrados (kerstverlichting) bewondert kunnen worden. Parque Norte is omgebouwd tot een grote kerststal. Op la avenida La Playa, in het centrum van Medellín, zijn de belangrijkste momenten van de Paisa Kerstmis te bezichtigen. De belangrijkste parken van de stad zijn ook versierd met onder andere chivas vol met kerstelementen. In Parques del Río zijn de west- en oostzijde van de rivier Medellín verbonden met kerstverlichting. 

De kerstverlichting in Medellín wordt door velen beschouwd als een van de mooiste ter wereld. Elk jaar verzorgt het energiebedrijf EPM, eigendom van de stad, met grote aandacht de kerstverlichting in Medellín.

Bron :
Fotos:ElTiempo y EPM