Medellín richt Ministerie van Toerisme en Entertainment op

Het burgemeesterskantoor van Medellín, onder leiding van Federico Gutiérrez, kondigde zaterdag de oprichting aan van het Ministerie van Toerisme en Entertainment, waarmee ze deze sectoren in de hoofdstad van Antioquia hopen te versterken.

“Vandaag is het Ministerie van Toerisme en Entertainment van Medellín geboren”, zei de burgemeester, die verzekerde dat het een entiteit zal zijn “die verantwoordelijk is voor de planning en controle van een groeiende economische sector.”

Burgemeester Federico Gutiérrez bevestigde dat de gemeenteraad van Medellín de ontwerpovereenkomst heeft goedgekeurd die een paar dagen geleden bij zijn burgemeesterskantoor was ingediend. In een bericht op zijn X-account legde hij de functies ervan uit:

“Het nieuwe secretariaat zal verantwoordelijk zijn voor de planning, het articuleren en promoten van deze belangrijke industrie”, luidt de publicatie van de burgemeester. “Wij willen verantwoord, veilig en duurzaam toerisme”, voegde hij er aan toe.

Volgens de stad vertegenwoordigt de toeristische sector 7% van het BBP en genereert deze 110.000 directe en indirecte banen. Daarnaast noteerden ze het bezoek van anderhalf miljoen toeristen tegen het einde van 2023, met een hotelbezettingsgraad van 72,5%.

De secretaris van economische ontwikkeling van Medellín, María Fernanda Galeano, verwees naar deze nieuwe entiteit in de hoofdstad van Antioquia:

“Dit is een secretariaat dat heel belangrijk zal zijn voor de stad op een historisch moment voor het toerisme in onze stad. Er komen meer dan 1.700.000 buitenlandse bezoekers naar onze stad en we hebben dat leiderschap nodig,” zei Galeano.

Zij onthulde dat het Secretariaat voor Toerisme op twee fronten zal werken: toeristische promotie en entertainment, en planning, controle en concurrentievermogen van de sector.

“Het zal heel belangrijk zijn omdat het alle instanties zal samenbrengen om een waardevol toerisme in onze stad te genereren; een toerisme dat economische impact genereert en tegelijkertijd zorg draagt voor onze burgers, kinderen en jongeren,” zei Galeano.

Bron :
Foto:Alcaldía de Medellín