Medellín voert nummerbordsysteem in tegen luchtvervuiling

Ondanks de maatregelen die de stad Medellín en de negen gemeenten van het metropolitaanse gebied hebben genomen, blijft de luchtvervuiling in de tweede grootste stad van Colombia toenemen. De stad wil het nummerbordsysteem Pico y Placa invoeren om de luchtvervuiling te reduceren.

Door de aanwezigheid van een hoge concentratie fijnstof in de Aburrá-vallei, code rood, is het bestuur van de stad gedwongen om ingrijpende maatregelen te treffen. Vanaf woensdag 11 maart wordt het nummerbordsysteem Pico y Placa ingevoerd, dat er voor zorgt dat voertuigen met bepaalde nummerborden niet op bepaalde dagen in de stad mogen rijden.

Pico y Placa is voor de grote steden een manier om tijdens spitstijden grote opstoppingen in het verkeer te voorkomen en om mensen te dwingen het openbare vervoer te nemen. Gezien het gevaar voor de gezondheid voert de stad het nummerbordsysteem niet alleen overdag in, maar 24 uur.

Verder heeft Medellín alle buitensportactiviteiten opgeschort om een toename van aandoeningen van de luchtwegen te voorkomen. Diana Toro, directeur van het Instituut voor Recreatie en Sport (Inder), bevestigde dat de ciclovias en andere sportprogramma’s in Medellín niet kunnen worden uitgevoerd tenzij ze zich in een overdekte ruimte bevinden.

Bron :
Foto:telemedellin.tv