Militairen ontvoerd door illegale mijnwerkers in natuurreservaat vrijgelaten

Na enkele uren van ontvoering en na tussenkomst van een commissie van het kantoor van de Ombudsman werden 30 soldaten vrijgelaten die van hun troepen werden gescheiden terwijl ze operaties uitvoerden tegen illegale mijnbouw in het gebied Peñas Blancas van het natuurreservaat Farallones de Cali.

Volgens officiële informatie hebben ambachtelijke mijnwerkers zes van de militairen van hun wapens ontdaan en geslagen in een poging om de inbeslagname van verschillende voorwerpen die voor deze illegale activiteit werden gebruikt, te voorkomen.

De gebeurtenis veroorzaakte een confrontatie waarbij een burger om het leven kwam en nog vier mensen gewond raakten; De autoriteiten proberen te verduidelijken wat er is gebeurd.

“Er heeft zich een situatie voorgedaan tussen de gemeenschap, het leger en de politie die zal worden onderzocht en waarvan we hebben gevraagd dat deze wordt opgehelderd zodat er gerechtigheid is”, zei Gerson Alejandro Vergara Trujillo, regionale ombudsman voor het departement Valle del Cauca.

De Derde Brigade bevestigde dat de Gaula, een speciale militaire eenheid die ingezet wordt tegen ontvoeringen, de controle overnam in het natuurreservaat Farallones de Cali, terwijl het leger zijn apparaat in het gebied versterkt om de bewakingstaken voort te zetten.

Bron :
Foto:wradio.com.co