Mint uit Colombia naar de Europese markt

Het Colombiaanse familiebedrijf La Corsaria S.A.S. is gevestigd in Facatativa, dicht bij de regio Bogota. Het bedrijf is Colombia’s grootste producent van munt en heeft zestien jaar ervaring in de kruidenexport. Volgens  Santiago Ángel is de vraag naar verse munt de afgelopen jaren fors gestegen. “70% van de geconsumeerde, verse munt wordt gebruikt in mojito’s,”

La Corsaria levert ook producten basilicum, bieslook en dragon. “Alles is vers, de dag ervóór geoogst en verzonden middels vliegtuig. Logistiek willen we zo efficiënt en snel mogelijk zijn, omdat deze producten na de oogst niet lang houdbaar zijn”, zegt Ángel.

In het begin exporteerde La Corsaria voornamelijk naar de Verenigde Staten en Canada, maar nu exporteert de mintproducent de helft van zijn productie naar de Europese markt door middel van een Colombiaanse marketeer. Ángel vertelt dat de export naar Europa de afgelopen jaren fors gegroeid is.

“We concurreren met landen als Ecuador en Mexico in de Verenigde Staten en op de Europese markt ondervinden we concurrentie van Afrikaanse landen en Israël. Ons voordeel is dat we het hele jaar door produceren en niet onderhevig zijn aan productieschommelingen. Als het winter is op het noordelijk halfrond, dan stijgt bij ons de vraag,” aldus Ángel.

De producent was present op de Fruit Logistica met als doel om nieuwe contacten te leggen en de omzet op markten zoals in Duitsland en Nederland te verhogen.