Missie gestart om dertien Colombianen uit Wuhan te halen

Een Colombiaans militair vliegtuig vertrok zaterdag vanuit Bogotá naar de Chinese stad Wuhan om 13 Colombianen en drie buitenlandse familieleden te repatriëren, die sinds de uitbraak van het Coronavirus in China vastzitten.

De intercontinentale missie vertrok zaterdag in de vroege uren vanuit de stad Bogotá, met in totaal 18 bemanningsleden; 11 leden van de Colombiaanse Luchtmacht (FAC) en zeven mensen die deel uitmaken van het medisch personeel van het Nationaal Gezondheidsinstituut en het Colombiaanse Rode Kruis,” rapporteerde de Colombiaanse luchtmacht in een verklaring.

De Colombiaanse luchtmacht meldde dat het vliegen ongeveer 30 uur zal duren, maar daarbij verschillende stops zal worden gemaakt om vervolgens dinsdag 25 februari uiteindelijk in Wuhan aan te komen.

“Het zal stoppen in St. Louis (Illinois) en Anchorage (Alaska) in de Verenigde Staten, en dan landen in Seoul, Zuid-Korea, waar de bemanning zal rusten en zich zal voorbereiden op het ophalen van de Colombianen in de stad Wuhan op 25 februari,” zei de Colombiaanse luchtmacht.

De terugweg duurt 36 uur en stopt in Mumbai (India) en Sevilla (Spanje) om uiteindelijk op 26 februari ’s avonds in Bogotá te landen.

Eenmaal in de Aziatische stad zullen de Colombianen en hun families worden geëvacueerd en medische controles ondergaan voordat ze aan boord gaan, zowel door de Chinese regering als door het team van specialisten dat de missie vanuit Colombia begeleidt.

Bron :
Foto: Fuerza Aérea Colombiana