Nederland in 2016 gastland bij Boekenbeurs Bogotá

Nederland zal in 2016 eregast zijn op de Feria Internacional del Libro de Bogotá. De beurs vindt plaats van 19 april tot 2 mei 2016 en is na die van Guadalajara en Buenos Aires de grootste publieksbeurs van Latijns-Amerika.

De organisatie van het gastlandschap ligt bij de Nederlandse Ambassade in Bogotá in samenwerking met de Cámara del Libro Colombiana. Er is een projectteam samengesteld dat onder leiding van Lies Wijnterp in Colombia werkt aan de organisatie van het gastlandschap.

Het literaire programma zal de volle twee weken van de beurs duren, met elke dag verschillende optredens, presentaties, interviews, exposities en workshops. Daarbij worden ook nieuwe vertalingen van Nederlandse literatuur gepresenteerd. Bij Colombiaanse uitgevers zullen vertalingen verschijnen van Solitude van Jeroen Thijssen (Nieuw Amsterdam, rechten gekocht door Arango editores) en van De belofte van Pisa van Mano Bouzamour (Prometheus; rechten gekocht door Rey Naranjo editores).

Op de persconferentie op donderdag 10 december 2015 in Bogotá worden de thema’s van het gastlandschap, de hoofdlijnen van het programma en de eerste namen van genodigde auteurs bekend gemaakt. (Bron: boekblad.nl)