Nieuwe film van Disney neemt je mee naar Colombia

Een nieuwe animatiefilm van Disney speelt zich af in Colombia. Walt Disney Animation Studios liet donderdag een teaser zien van de nieuwe film Encanto.

Colombia een land dat bekend staat om zijn rijke koffie, prachtige landschappen en mooie mensen is nu ook door Disney ontdekt. De Colombiaanse cultuur heeft een plaats op het platform van Disney verdient met een animatiefilm waarin een 15-jarig meisje Mariana de hoofdrol speelt.

De omschrijving van hoofdpersoon Mariana wordt als volgt beschreven: “Het 15-jarig meisje Mariana wordt beschreven als een ‘liefdevolle, grappige, feilbare en volkomen menselijke protagonist’. Ze gebruikt haar humor om worstelingen met haar eigenwaarde te verdoezelen. Ze is een echte comedian, verwant aan Lucille Ball. Mariana zal ook de verteller van de film zijn.”

Een korte samenvatting van Disney: “Encanto neemt je mee naar Colombia, waar een magisch gezin in een magisch huis woont.” De film is geregisseerd door Byron Howard en Jared Bush, mede geregisseerd en geschreven door Charise Castro Smith. Encanto’s muziek wordt geschreven door de ijverige Lin-Manuel Miranda (Hamilton, Moana).

Encanto komt op 24 november 2021 naar de bioscopen en waarschijnlijk ook naar Disney+ via Premier Access.

Bron :
Foto:Disney