Nirvana Oceanquest in San Andres

Komende dagen vindt er in San Andres de internationale vrijduikers wedstrijd plaats. Tijdens de Nirvana Oceanquest zullen vrijduikers uit twaalf landen duiken in de wondermooie zee bij de kust van het Colombiaanse eiland San Andres. Een week lang krijgen de atleten de kans om hun persoonlijke, nationale of wereldrecords in een vriendelijke sfeer te behalen.

Het eiland San Andres, en in het bijzonder de Nirvana Sea Cliff (aan de westkant van het eiland) biedt de ideale omstandigheden voor vrijduikers: kristalhelder water (+/- 40m) en de perfecte temperatuur (29 graden) het hele jaar door, geen stroom en gemakkelijk toegang tot de diepte van de kust. De Colombianen noemen de zee “Mar de Siete Colores” (De zee van de zeven kleuren) door de variaties van diepte .

“Ik heb getraind over de hele wereld, in veel verschillende plaatsen, en ik heb besloten om terug te gaan naar de plek waar ik voor het eerst echt diep vrijduiken heb ervaren,” zei organisator Walid Trubridge. “De mogelijkheid hebben om de schoonheid en de magie van deze bijzondere plek met anderen te delen is een geschenk”.

Twaalf landen participeren in de internationale vrijduikers wedstrijd van San Andres. Argentinië, Australië, Chili, Mexico, Nieuw Zeeland, Denemarken, Slovenië, Oekraïne, Portugal, Verenigde Staten, Tunesië en Colombia.