Oefeninterland Colombia – Costa Rica en finale Colombiaanse voetbalcompetitie

Het nationaal voetbalelftal van Colombia speelt vandaag een oefeninterland tegen Costa Rica als voorbereiding op de Copa America in Chili deze maand. Het Colombiaanse team speelt om 23.15 uur Nederlandse tijd tegen de Costa Ricanen. Het vriendschappelijk duel wordt gehouden in Argentinië in het Diego Maradona stadion in Buenos Aires. De 23 geselecteerde spelers van het Colombiaans nationale team spelen hun laatste wedstrijd voor de Copa America die op 11 juni start. Voor coach Jose Pekerman is het zijn laatste moment om nog te kunnen sleutelen aan zijn opstelling. De eerste officiële wedstrijd die Colombia gaat spelen tijdens de Copa America is tegen Venezuela op zondag 14 juni.

Zondag wordt de tweede ronde van de finale gespeeld van de Colombiaanse voetbalcompetitie. In de eerste ronde van de finale heeft Deportivo Cali met 2-1 gewonnen van Deportivo Independiente Medellín (DIM). Zondag speelt DIM met een achterstand in eigen stadion in Medellín tegen Deportivo Cali.

llavesplayoff_final

Het Colombiaanse voetbal op het hoogste niveau, Liga Aguila, bestaat uit twee competities in een jaar. Het eerste halve jaar tot de zomer is Liga 1 en na de zomer Liga 2. De acht teams met de meeste punten gaan door naar de play-offs en van daaruit spelen de beste twee tegen elkaar in een finale van twee wedstrijden.

Zondag 7 juni
Medellín vs. Cali
Tijd: 19:00 uur (Nederlandse tijd: 02.00 uur AM)
Stadion: Atanasio Girardot
Televisie: WIN Sports / RCN