Ontvoerde dochter van veiligheidsofficial vrijgelaten

De dochter van een Colombiaanse veiligheidsofficial van hoge aanzien is vrijgelaten door haar ontvoerders, heeft president Juan Manuel Santos medegedeeld.

“We zijn blij met het nieuws dat Daniela Mora is vrijgelaten en weer bij haar ouders is. Proficiat aan de Colombiaanse politie, nu gaan we achter haar ontvoerders aan”, schreef Santos op Twitter.

Haar vader, Diego Mora, is directeur van de Colombiaanse Nationale Protection Unit (UNP), die belast is met de bescherming van bekende publieke figuren, waaronder ministers en leden van het Congres.

Mora, 11 jaar oud, werd op donderdag ontvoerd door onbekende aanvallers toen ze haar school verliet in Cucuta, een stad aan de grens met Venezuela.

De politie vond haar zaterdag op de weg van Zulia naar El Cornejo in de provincie Norte de Santander, 400 km ten noordoosten van de hoofdstad Bogota, zei Donamaris Ramirez, burgemeester van Cucuta.

Autoriteiten hadden een beloning van 250 miljoen pesos uitgeloofd voor informatie die leidde tot Mora’s verblijfplaats nadat er protesten werden gehouden voor haar vrijlating.

De UNP, opgericht in 2011, besteedt per dag 600.000 dollar aan het bewaken van politici, journalisten, activisten en anderen die in gevaar zijn. Het is belast met het beschermen van zo’n 7.500 mensen die bedreigd worden door de burgeroorlog, een conflict bol van ontvoeringen en moorden door linkse guerrilla’s, rechtse paramilitairen en drugsbendes.