Opnieuw teken van leven van ontvoerde non Gloria Cecilia Narvaez

Een aan Al-Qaeda verbonden groep in Mali heeft een tweede video vrijgegeven met beelden van de ontvoerde Colombiaanse non Cecilia Narvaez Argoti. De laatste video waar een teken van leven van de ontvoerde zuster was te zien werd in juli 2017 vrijgegeven.

Zuster Gloria Cecilia Narvaez Argoti, van de Franciscaanse Zusters, werd op 8 februari 2017 in Karangasso ontvoerd door een aan Al-Qaeda verbonden groep.

“We hebben de video gezien en we zijn blij te weten dat ze leeft en dit spoort ons aan om onze gebeden en inspanningen voor haar vrijlating voort te zetten”, vertelt Jean-Baptiste Tiama, bisschop van Sikasso.

In de video roept de zuster paus Franciscus op om tussenbeide te komen voor haar vrijlating.

“Het troostte ons om te zien dat zuster Gloria in goede staat op de video verscheen en het feit dat ze verwees naar de reis van de paus naar Chili en Peru doet ons denken dat de video recent is. En dat geeft ons veel hoop”, voegde de bisschop er aan toe.

De Colombiaanse non is lid van de Franciscaanse Zusters. Deze zusters uit verschillende Rooms-katholieke kloostercongregaties ontplooien wereldwijd activiteiten zoals zorg en onderwijs. Narváez was al 12 jaar actief in een katholieke parochie in het zuidoosten van het land. Daar zette zij zich in voor de verzorging van de burgers en onderwijs voor islamitische vrouwen.