Paus Franciscus brengt in 2017 een bezoek aan Colombia

Paus Franciscus zal in 2017 een bezoek brengen aan Colombia, dat werd vandaag bevestigd door de voorzitter van de bisschoppenconferentie van het land, Luis Augusto Castro, na een ontmoeting te hebben gehad met de paus in het Vaticaan.

“De uitkomsten van de vergadering, zijn niet zo bijzonder, maar wel van waarheid. Als eerste is het inderdaad waar dat de paus naar Colombia komt. Hij bevestigde dat hij graag bij ons in Colombia wil zijn,” zei Castro.

“Het tweede is dat het bezoek van paus Franciscus aan het Latijns-Amerikaanse land alleen mogelijk zal zijn in het eerste kwartaal of halverwege het jaar van 2017, omdat dit jaar vol is,” aldus Castro.

Castro voegde eraan toe dat de paus het grootst mogelijke aantal Colombianen wil ontmoeten die hem willen horen en met hem wil zijn.”

“We zijn niet van plan om naar een ​​heiligdom te gaan in een kleine privé setting. Nee, hij wil toegankelijk zijn voor het grootst mogelijke aantal Colombianen,” zei hij tegen de pers.

Hij voegde eraan toe dat het bijna zeker zal zijn dat de paus Quibdo gaat bezoeken in het westelijke departement Choco.

“Hij wil de etnische minderheden ontmoeten van Afrikaanse afkomst. Dus ik denk dat het wordt geregeld. De rest moet nog worden uitgewerkt,” zegt het hoofd van de bisschoppenconferentie die ook de aartsbisschop is van Tunja.

“De paus wil zo veel doen, vertelde hij ons, hij wil ook andere plaatsen bezoeken. Hij zei:” Brazilië staat op me te wachten en Argentinië schreeuwt. Maar Colombia is de prioriteit”, lachte hij.

“Als het gaat om het vredesproces tussen de Colombiaanse regering en de guerrilla, is de paus zeer geïnteresseerd in deze zaak, maar het vredesproces zal zijn bezoek niet beïnvloeden,” zei Castro.