Postóbon kondigt eigen biermerk aan in Colombia

Postóbon SA, de frisdrankenfabrikant gestuurd door miljardair Carlos Ardila Lulle, zal samenwerken met de grootste brouwer van Chili om te beginnen met de verkoop van bier in Colombia, waar SABMiller momenteel de enige grote producent is.

Postóbon en het Chileense Compañía Cervecerías Unidas S.A. (CCU) zullen 400 miljoen dollar  bijdragen in een joint venture genaamd Central Cervecera de Colombia. Het plan is om een fabriek in de buurt van Bogota te bouwen met een initiële capaciteit van 3 miljoen hectoliter per jaar, wat overeenkomt met ongeveer 15 procent van de huidige biermarkt.

Volgens Patricio Jottar, CCU Chief Executive Officer, heeft Postóbon een grondige kennis van de lokale markt, een lange geschiedenis van het creëren van merken en een breed distributienetwerk in Colombia.

SABMiller controleert met zijn Colombiaanse unit Bavaria SA, ongeveer 98 procent van de verkoop van bier in Colombia.

Postóbon, Colombia’s grootste frisdrankenfabrikant, wil uitbreiden buiten hun traditionele core business door gebruik te maken van hun distributienetwerk om een nieuwe product, in dit geval bier, te verkopen.