President Petro annuleert reis naar World Economic Forum in Davos

Vandaag is het langverwachte World Economic Forum in Davos, Zwitserland, begonnen, maar president Gustavo Petro heeft aangekondigd dat hij zijn deelname aan dit evenement heeft geannuleerd. De president zal zijn bezoek voortzetten in Guatemala, waar vandaag de inhuldiging van Bernardo Arévalo de León als president plaatsvond.

De afgelopen uren had het staatshoofd een ontmoeting met de nieuwe president van Guatemala, waar ze konden praten over verschillende onderwerpen die voor beide landen van belang waren.

Volgens informatie van het communicatiebureau van het presidentieel paleis Casa de Nariño zal de Colombiaanse president niet in Davos zijn vanwege een vertraging bij de inauguratie van de nieuwe president van Guatemala, Bernardo Arévalo.

Petro had afgelopen weekend aangegeven dat hij in Guatemala zou blijven totdat de inauguratieceremonie van Arévalo was afgerond, die verschillende tegenslagen had gekend in de politieke crisis die dat land doormaakt.

Het hoofd Communicatie van het Voorzitterschap, María Paula Fonseca, onthulde de redenen voor de annulering van de reis van president Petro naar Davos.

“Door de politieke crisis liep de inhuldiging van president Arévalo vertraging op. Dit gebeurde pas laat in de nacht, waardoor we rond 02.00 uur het Theater moesten verlaten”, aldus Fonseca.

En zij voegde eraan toe: “Toen we met de Zwitserse autoriteiten overlegden over het vluchtplan, bevestigden ze dat het op dat moment niet langer mogelijk was om te landen en dat we tot morgen moesten wachten om aan de reis te beginnen”:

“Door deze wijziging in het vluchtschema zouden we het grootste deel van de agenda van de president op het World Economic Forum niet kunnen afwerken,” zei Fonseca.

Zij zei ook: “Om deze reden hebben we besloten dat het niet gerechtvaardigd is om naar Zwitserland te reizen voor een enkele vergadering, en dat het verstandiger is om terug te keren naar Colombia”.

Bron :
Foto:presidencia.gov.co