President Petro roept het ICC op om een ​​arrestatiebevel tegen Netanyahu uit te vaardigen

President Petro roept het Internationaal Strafhof op om een ​​arrestatiebevel uit te vaardigen tegen de Israëlische premier wegens de genocide in de Gazastrook.

Gustavo Petro zei vrijdag in een post op X dat Benjamin Netanyahu de genocide niet zal stoppen en dit impliceert de noodzaak van een arrestatiebevel.

De Colombiaanse president riep de VN-Veiligheidsraad ook op om een ​​vredesmacht in de Gazastrook te vestigen.

Vorige week kondigde Petro aan dat zijn land de diplomatieke banden met Israël zou verbreken vanwege de aanval van het regime in Gaza.

Het Zuid-Amerikaanse land heeft zich ook bereid verklaard zich bij het Internationale Gerechtshof aan te sluiten bij de genocidezaak van Zuid-Afrika tegen Israël.

Bolivia, Belize en Zuid-Afrika hebben ook de banden met Israël verbroken of opgeschort.

De genocidale oorlog van Israël tegen Gaza was voor Zuid-Afrika aanleiding om in december 2023 een zaak tegen het regime aan te spannen. In zijn verzoekschrift zei Zuid-Afrika dat de acties van Israël in Gaza “genocidaal van aard” waren.

De oorlog heeft ongeveer 80% van de 2,3 miljoen inwoners van Gaza uit hun huizen verdreven, enorme verwoestingen veroorzaakt in verschillende dorpen en steden en het leven geëist van meer dan 34.943 mensen in de enclave.

Bron :
Foto:caracol.com.co