Project in Colombiaanse koffiestreek genomineerd voor WTO Award

Het project ‘Rutas del paisaje cultural cafetero’ is door de World Tourism Organization (Wereld Toerisme Organisatie) genomineerd voor de Excellentie en Innovatie in Toerisme Awards.

WTO verkoos het project ‘Routes door het cultureel koffielandschap’ samen met Hotel Inspira Santa Marta (Portugal) en Camping Isoitok (Tanzania) in de categorie ‘Innovatie in ondernemingen’.

De prachtige koffiestreken van Colombia trekken veel toeristen aan. Het project speelt daar op een innovatieve manier in door de koffieplantages en de traditionele huizen te accommoderen voor de bezoekers. Het initiatief levert innovatieve diensten door middel van nieuwe technologieën rekening houdend met het maatschappelijk verantwoord ondernemen en het behoud van de natuur.

Sinds 2003 wordt er elk jaar de WTO Awards gehouden voor Excellentie en Innovatie in Toerisme om goede projecten onder de aandacht te brengen die het toerisme bevorderen door middel van kennis en innovatie in de lijn van de principes van WTO’s  Global Ethische Code voor Toerisme en de Verenigde Naties Millennium ontwikkelingsdoelen.

De bekendmaking zal op 28 januari 2015 worden gehouden in het kader van de internationale Toerisme Beurs (FITUR) in Madrid.