Quintana niet naar Olympische Spelen Rio

Wielrenner Nairo Quintana (Movistar) neemt niet deel aan de wegrit op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (5-21 augustus). Dat vertelde de Colombiaanse wielerbondscoach Carlo Mario Jaramillo zondag aan de Colombiaanse media.

Quintana was een van de vijf geselecteerden voor de olympische wegrit in Rio op 6 augustus en zou als absolute kopman uitgespeeld worden. Volgens de Colombiaanse media moet Quintana medische testen ondergaan om de reden van zijn mindere vorm te achterhalen. De 26-jarige Colombiaan behaalde een derde plaats in de Tour de France, maar wist niet door herhaaldelijke lichamelijke klachten eindwinnaar Froome te verslaan

Jarlinson Pantano (IAM Cycling), winnaar van de vijftiende etappe van de voorbije Tour de France, wordt door de wielerbondscoach Jaramillo opgeroepen als vervanger voor Quintana. Indien Pantano bedankt voor de uitnodiging, neemt Winner Anacona (Movistar) de plaats in van Quintana. De Colombiaanse selectie voor Rio bestaat verder uit Sergio Henao (Team Sky), Rigoberto Urán (Cannondale-Drapac), Miguel López (Astana) en Esteban Chaves (Orica).

Nairo Quintana blijft nu in Europa om zich voor te bereiden op de Vuelta, die op 20 augustus begint.