Quintana wint in Roeselare

Nairo Quintana (Col/Movistar)heeft het na-Tourcriterium van Roeselare gewonnen, voor Chris Froome (GBr) en Serge Pauwels. Na winst voor groene trui Sagan maandag in Aalst verloor Gele trui Froome dus voor de tweede dag op rij, nu was de witte trui te sterk.

De 25-jarige Colombiaan nam in de witte trui als beste jongere van de Tour de France in een sprint met drie de maat van de Britse Tourwinnaar Christopher Froome en Serge Pauwels.

Belgisch kampioen Preben Van Hecke won de inluidende tijdrit over één ronde. Van Hecke legde het traject af in 2:47. Net één seconde sneller dan David Boucher. Thomas De Gendt eigende zich de derde plaats toe.

Het criterium werd iets later dan voorzien op gang geschoten. Op de eerste rij mochten onder andere Christopher Froome, Nairo Quintana, Alexis Vuillermoz en Preben Van Hecke postvatten. Zij lieten zich het applaus van het talrijk opgekomen publiek welgevallen. Het eerste wedstrijduur werd gekenmerkt door een rits uitvalspogingen, zonder succes evenwel. Daarna ging David Boucher even aan de boom schudden. Hij kreeg vier man in steun en zij begonnen ronde per ronde hun voorsprong uit te bouwen. Op een gegeven moment reden de vijf leiders zowat één minuut voor de grote groep uit. Daarin werd plots fel jacht gemaakt op de vluchters en op tien ronden van het einde smolt alles samen. Met nog 8 kilometer te rijden sloegen Jens Debusschere en Julien Vermote de handen in elkaar, maar de West-Vlamingen kregen eveneens geen vrijgeleide.

Na nog een poging van Preben Van Hecke, ging Froome aan de haal met Pauwels en Quintana. De nummer twee van de Tour de France bleek de beste sprinter van het trio. (bron: nieuwsblad.be)