Quintana wint Tirreno en eindigt 3e in WorldTour Ranking

Nairo Quintana heeft vandaag Tirreno-Adriatico gewonnen. De Colombiaan verdedigde in de afsluitende tijdrit, gewonnen door Fabian Cancellara, met succes zijn blauwe leiderstrui. Bauke Mollema stelde zijn tweede plaats in het klassement veilig.

De Nederlander Bauke Mollema was 21 seconden sneller dan de Colombiaan in de zevende en laatste etappe, maar moest 39 seconden goedmaken. Mollema handhaafde zich daarmee wel op plek twee.

Quintana is de eerste Colombiaanse winnaar van de Tirreno. Zijn landgenoot Rigoberto Uran is de nummer drie met een achterstand van 31 seconden.

UCI WorldTour Ranking
Nairo Quintana (Movistar) wordt na zijn eindzege in Tirreno-Adriatico derde op de nieuwe UCI WorldTour Ranking. Hij heeft 106 punten, 92 minder dan de Australische leider Richie Porte (Sky/198), de winnaar van Parijs-Nice. Diens landgenoot Rohan Dennis is tweede met 114 punten. De Poolse wereldkampioen Michal Kwiatkowski (89) en de Nederlander Bauke Mollema (84) vervolledigen de top vijf. De tweede beste Colombiaan in de WorldTour Ranking is Rigoberto Uran. Hij eindigt op de achtste plaats met 75 punten.