Quintana wint vijfde etappe in Tirreno

Nairo Quintana heeft de vijfde etappe in de Tirreno-Adriatico, over 194 kilometer van Esanatoglia naar Monte Terminillo, gewonnen. De Colombiaan van Movistar neemt ook de leiderstrui over van Wout Poels, de ritwinnaar van zaterdag.

Bauke Mollema kwam in de sneeuw knap als tweede over de streep op 41 seconden van Quintana. De renner van Trek klom daardoor naar de tweede plaats in het algemeen klassement. Poels maakte een flinke val in het klassement. Hij staat nu tiende.

Joaquim Rodríguez finishte als derde, met in zijn kielzog onder anderen Alberto Contador en Rigoberto Uran.

Tijdens de slotklim (16,4 kilometer à 7,2% gemiddeld) reed Quintana op 5 kilometer van de meet weg uit de favorietengroep, waar Alberto Contador zich net op dat moment aan de staart bevond en Vincenzo Nibali even later het tempo niet meer kon volgen.

Quintana passeerde Michele Scarponi, die als laatste over was van acht vroege vluchters, en soleerde naar de zege.(Bron: nos.nl)