Regen in Colombia houdt aan, regering kiest voor verhuizing

De nationale noodsituatie als gevolg van de regens van de afgelopen maanden duurt nog steeds voort in Colombia en de regering van Gustavo Petro geeft voorrang aan de verhuizing van de zwaarst getroffenen.

Voor president Petro is een van de prioriteiten in dit verband de permanente herhuisvesting van de door de noodsituatie getroffen gemeenschappen, maar hij is van mening dat de herhuisvesting van de slachtoffers in waardige en veilige omstandigheden moet plaatsvinden.

Gisteren benadrukte het staatshoofd tegenover de organisaties die deel uitmaken van het nationale rampenbestrijdingssysteem dat de reactie op de noodsituatie die zich op het nationale grondgebied voordoet, gebaseerd moet zijn op steun aan sociale en gemeenschapsorganisaties.

Volgens het Colombiaanse Instituut voor Hydrologie, Meteorologie en Milieustudies (Ideam) zal het de rest van het jaar blijven regenen.

Voor de maand december zullen de gebieden die het meest door de regens worden getroffen het Caribisch gebied en de Andesregio zijn, waar meer dan 30 procent neerslag zal vallen.

Uit gegevens van de nationale eenheid voor rampenbestrijding en crisisbeheersing (UNGRD) blijkt dat van 1 augustus 2021 tot 16 november van dit jaar 271 mensen om het leven zijn gekomen en 348 mensen gewond zijn geraakt als gevolg van de problemen die het regenseizoen heeft veroorzaakt.

Bron :
Foto:rcnradio.com