Regenboogrivier Caño Cristales zes maanden gesloten

De corporatie voor duurzame ontwikkeling van het gebied La Macarena (Cormacarena) heeft de toegang gesloten tot de “regenboogrivier” Caño Cristales in de gemeente La Macarena in het departement Meta, voor biologische herstel.

De ‘River van de vijf kleuren’ is voor het toerisme zes maanden gesloten, tot 15 juni 2016, zo bevestigde Cormacarena. De maatregel wordt nu jaarlijks genomen vanwege de noodzaak om het lokale ecosysteem te beschermen.

“De waterplanten in de rivier, de macarenias clavijeras, die de vijf kleuren geven aan het water, moeten zich deze periode herstellen.”

De milieu-autoriteiten hebben gewaarschuwd dat door de zomer het water in de rivier is gezakt waardoor de planten zijn blootgesteld en door de toeristen betreden kunnen worden.

De regenperiode in april volgend jaar zal het waterpeil in de rivier weer doen stijgen en zal de algen in het water doen kleuren.

De rivier Caño Cristales bevindt zich in het Nationaal Park Sierra de La Macarena, in de Oostelijke Cordillera tussen de vlakte en de jungle en behoort tot het departement Meta.

Deze algen zijn rood, geel, groen, blauw en zwart geschilderd en creëert een verbluffend visueel effect, vooral wanneer de regen en de zon samenvallen.

Cano-Cristales-sector-Los-Ochos-Colombia

Caño-cristales-Colombia

14374169044_546e8ace3c_b

14382099614_292a042ce3_b